Receptek Főételek Húsos ételek Áfonyás vargabéles

Hozzávalók

5 darab Tesco Finest friss tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 dl tejföl

10 dkg vaj

40 dkg túró

1 darab citrom

10 dkg porcukor

20 dkg áfonya

30 dkg tészta (cérnametélt)

1 csomag réteslap

Leírás

A cérnametéltet főzzük ki (a vízbe tegyünk egy kevés olajat és sót), de éppen csak 2 percig főzzük, majd szűrjük le, csepegtessük és hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, hogy ne puhuljon meg a tészta, mert a sütés során a nedvességtől még puhulni fog! A túrót szitán törjük át. A vajat keverjük ki a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját. Ehhez adjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt, a citromhéjat és az előre áttört túrót. A kihűlt cérnametéltet, lassan adagolva adjuk hozzá és jól keverjük el a tojásos masszában. A legvégén pedig, a keményre vert tojásfehérje habot, keverjük bele laza mozdulatokkal. Egy magasabb falú tepsi alját kenjük ki olvasztott margarinnal, vagy olajjal. A réteslapokat terítsük ki és mindegyik lapot kenjük meg szintén olajjal, vagy olvasztott margarinnal (1-et kivéve). A tepsi aljába helyezzünk 4 lapot egymásra, majd erre öntsük a túrós-metéltes tölteléket. Erre mehet az áfonya. Ennek a tetejére, szintén tegyünk 4 réteslapot, de a legfelsőt tojással kenjük le. Jól előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (kb. 170 fokon) süssük, kb. 40 percig. Ha kész, egy pár percet hagyjuk hűlni és még melegen szeletelhető.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4