Receptek Főételek Húsos ételek Almával rakott csirkemell

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kg burgonya

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

6 darab alma

80 dkg csirkemellfilé

1 csomó citrom

1 darab fahéj

1 csipet szegfűszeg

20 dkg reszelt sajt

1 csomag rukkola

Leírás

A burgonyát héjában megfőzzük, közben a csirkemelleket szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és megütögetjük. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk és belerakjuk a csirkemell szeleteket. Mindkét felüket, 3-4 perc alatt, átsütjük. Közben az almát kimagozzuk, felkarikázzuk és abba a zsiradékba, ami a csirkemell után maradt, beledobjuk. Fűszereket dobunk mellé és 2-3 perc alatt, kicsit megpároljuk. A hússzeleteket tepsibe rakjuk és rárakjuk az almaszeleteket. Végül befedjük sajttal (lehet szeletelt sajtot is használni, ami praktikus is). Előmelegített sütőben, rápirítjuk a sajtot, 180-200 fokon. A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpirítjuk a burgonyát, majd rádobjuk a ruccolát és összeforgatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4