Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 dl víz

1 kanál cukor

1 kanál köménymag

1 darab élesztő

20 dkg bacon (kockázott)

80 dkg átszitált liszt

Leírás

Az élesztőt, a meglangyosított vízben, a cukorral együtt elkeverem, majd hagyom felfutni. Ezután, minden hozzávalót összekeverek, kemény tésztát gyúrok belőle (a liszt minőségétől függően, esetleg több, vagy kevesebb víz kell hozzá), majd letakarom konyharuhával és hagyom megkelni (hőmérséklettől függően, 1-2 óra, ha sietek, meleg helyre teszem). Ebből a mennyiségből, készíthetünk 1 db fél kilós kenyeret, vagy 2 db bagettet. Bármelyiket választjuk, az elkészítés menete a következő: Kinyújtjuk a tésztát, ujjnyi vastagra, majd ráfektetjük a szeletelt bacont. Feltekerjük a tésztát, kenyeret/bagettet formázunk belőle. Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, majd 5 perc elteltével, levesszük a hőfokot, 180 fokra. (Nekem elektromos sütőm van, ebben a légkeverés funkcióval sütöm. Természetesen ezt sütőtől és szokástól, tapasztalattól függően lehet variálni.) Pirosra sütjük (ne égjen meg!), ez kb. 20-30 perc sütési időt jelent, majd még melegen letakarjuk, nedves konyharuhával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4