Receptek Főételek Húsos ételek Bakonyi ragu tésztával

Hozzávalók

1 pohár tejföl

1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 darab hagyma

1 doboz gomba (szeletelt)

1 darab zöldpaprika

1 kanál paprikakrém

2 darab pörkölt kocka

2 kanál olivabogyó

10 dkg szalonna (füstölt húsos)

80 dkg sertés lapocka

Leírás

A kockára vágott hagymát pároljuk meg az olajon. Amikor üveges, tegyük bele a kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomot. Egy kicsit összesütjük és hozzátesszük a felkockázott szalonnát. Pirítjuk, hogy kapjon egy kis szint. Paprikázzuk és rátesszük a kockázott húst. Ezt fehéredésig sütjük, hozzá adjuk a leszűrt gombát, azzal is sütjük néhány percig, aztán felengedjük 1-1,5 dl vízzel. Többször kavargatva puhára főzzük. Amikor puha, beleteszünk 2 db pörkölt kockát, vízzel szaporítjuk, hogy sűrű szaftot kapjunk. Néhány percig főzzük, majd beletesszük a tejfelt és jól összekavarjuk. Amikor felforr, készen van. Makaróni, vagy egyéb tésztával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4