Receptek Levesek Bárányhús-gombóc leves

Hozzávalók

5 dkg sajt

1 kk kömény (őrölt római)

2 szál újhagyma

2 szál sárgarépa

2 dl tejszín

1 csokor petrezselyem

30 dkg bárányhús (lapocka)

20 dkg zeller

1 kanál pirospaprika

2 szál fehérrépa

1 kanál keményítő (kukoricakeményítő)

1 csokor snidling

Leírás

A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk és lefedve főzzük. A darált bárányhúst sózzuk, őrölt római köménnyel fűszerezzük és összekeverjük a reszelt sajttal, valamint a kukoricakeményítővel. A masszából, vizes kézzel gombócokat formázunk. A gombócokat a forró levesbe szaggatjuk, lefedjük és további 15 percig főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és snidlinget, néhány szál koriandert és zellerzöldet, valamint a felkarikázott újhagymát. A levest lehúzzuk a tűzről és 2-3 percig, fedő alatt pihentetjük, majd tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4