Receptek Főételek Húsos ételek Borjúszelet kapribogyómártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 dl tejföl

2 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

5 kanál vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 csokor újhagyma

1 darab citrom

2 dl tejszín

1 kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral

1 dl fehérbor (száraz)

0,6 kg borjúhús (comb)

1 kanál keményítő

10 dkg kapribogyó

1 csokor kapor

Leírás

A kapribogyókat és a kaprot felaprózzuk, az újhagymát felkarikázzuk, és egy tálban összekeverjük a tejfölt, a tejszínt és a keményítőt. Ezután a húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a mustárral bekenjük őket. 2-2 evőkanál. vajon és olívaolajon megpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a maradék vajat, és így készre sütjük. Ezután a felkarikázott hagymát pirítani kezdjük, felöntjük a borral, majd néhány perc elteltével a keményítős keverék is a serpenyőbe kerül. Ezután a kapor, a kapribogyó következik. A húsokat eloszlatjuk a tányérokon, majd meglocsoljuk a besűrűsödött szósszal, reszelt citromhéjat szórunk rá, és már kínálhatjuk is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4