Receptek Gyerekmenü Főételek Bundázott tökhasábok

Hozzávalók

1 mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 darab Tesco Finest friss tojás

15 dkg liszt

3 kanál tej

5 dkg sajt (parmezán)

2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 kh Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (törött)

1 tk curry

1 csokor kapor

1 kg főzőtök

Leírás

A tésztához a tojásokat a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sűrűségű palacsintamasszát kapjuk. Belekeverjük a sót, a borsot, a megmosott és lecsöpögtetett, finomra vágott kaprot. Curryporral ízesítjük, végül az olajat és a reszelt sajtot is belekeverjük. A tésztát a hűtőszekrénybe tesszük 15 percre. Ha nagyon sűrűvé válna, kevés tejjel vagy szódavízzel hígíthatjuk. Közben a tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kivesszük és eldobjuk, a tököt pedig 5-6 cm hosszúságú, ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. Gyengén megsózzuk, majd azonnal lisztbe mártjuk. A tésztában megforgatva, bő, forró olajba tesszük. Szép aranysárgára megsütjük, ezután az olajból kivéve, papírszalvétára rakjuk, hogy a felesleges olajat beszívhassa.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4