Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

40 dkg liszt

2,5 dl tej (az élesztő felfuttatásához)

2 csomag vaníliás cukor

4 dkg cukor

4 dkg vaj (10-15 dkg, töltelékhez)

2 darab tojás sárgája

3 tk kakaó

14 dkg porcukor

1 kocka élesztő

Leírás

A tészta hozzávalóit, a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Dagasztjuk, majd 3/4 órát, meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük és éles késsel, 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk és a csigákat, egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt, bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk, 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül, 10 percig, takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4