Receptek Főételek Tészta Csirkés-sajtos tészta paradicsomszószban

Hozzávalók

3 darab csirkemell

1 tk szárított fokhagyma

1 tk szárított oregánó

1 tk szárított rozmaring

1 tk szárított bazsalikom

1 fej hagyma (közepes)

3 gerezd fokhagyma

500 g száraztészta

680 g paradicsomszósz

150 g reszelt mozzarella sajt

75 g parmezán

2 csipet só és bors, fűszerek, gyógynövények

1 adag bazsalikom levél

1 kanál olaj

Elkészítés

1

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott csirkemellet, sót, borsot, szárított fokhagymát és a többi fűszert. Folyamatos kavargatás mellett süssük 5 percig (vagy amíg a csirkemell kockák megpuhulnak). Vegyük ki őket a serpenyőből, egy külön tálba.

2

Tegyük bele a hagymát és a fokhagymát és süssük 2-3 percig. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és hígítsuk fel vízzel. Forraljuk takarékon, amíg el nem kezd sűrűsödni.

3

Adjuk a híg paradicsomszószhoz a csirkét és a száraztésztát, fedjük le és főzzük kb. 10-15 percíg, míg a tészta al dente-re fő.

4

Keverjük bele a parmezánsajtot ill. a mozzarella sajt negyedét, majd szórjuk meg a maradék mozzarellával. Fedjük le és főzzük további 2-3 percig, amíg a sajt teljesen elolvad.

5

Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4