Receptek Desszertek Sütést igénylő Csokoládétorta céklával

Hozzávalók

125 g tönkölyliszt

100 g nádcukor

40 g kakaó

1 tk sütőpor

3 darab tojás (közepes)

450 g főtt cékla

100 g forró csoki

50 g repceolaj

A mázhoz

150 g étcsokoládé

4 kanál kókuszolaj

A dekorációhoz

1 kevés gyümölcs

Leírás

Ezt a desszertet táplálkozási szakértőnk, Zuzana Pavelková Šafářová elsősorban minden fiatal sportolónak ajánlja, akik a nagyobb energialeadás miatt sokszor édességet ennének. „Ráadásul biztosan örülni fognak annak, hogy a céklában levő anyagok több tanulmány szerint is növelik a sportteljesítményt. A cékla nemcsak a sportolóknak szolgál sok ásványi anyaggal. Mivel különösen sok vasat tartalmaz, ezért  a vashiányban szenvedő nőknek is ajánlom. Javaslom, hogy a desszerthez valóban minőségi csokoládét használjon és ne csak a hagyományos főzőcsokoládét, melyben nagyon sok a zsír. Kókuszolajból a hidegen sajtolt változatot válassza. A desszertben nádcukor van, de ez is csak cukor, ezért tartsa ezt észben és fogyassza mértékkel.“

Elkészítés

1

Egy tálban keverjük össze a lisztet, kakaót és a sütőport.

2

Reszeljük le a főtt céklát.

3

Gőzfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét.

4

Adjuk hozzá a céklát, óvatosan keverjük össze.

5

Verjük fel a tojásokat a cukorral, adjunk hozzá olajat, a csokoládés-céklás keveréket, végül a lisztes keveréket is.

6

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, öntsük rá a tésztát, süssük 180 fokon 45 percig. Hagyjuk kihűlni.

7

A bevonathoz olvasszuk fel a maradék csokoládét és kókuszolajat.

8

Öntsük a bevonatot a tortára, díszítsük csokoládédarabokkal, gyümölcsökkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4