A csülköt sóval, ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzzük. Egy, az előírás szerint beáztatott r...
2 dl tejföl
1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 fej vöröshagyma
6 darab burgonya
1 darab csülök (egész, hátsó)
2 kanál zsír (sertés)
1 dl fehérbor
10 dkg gomba
15 dkg reszelt sajt
1 kk pirospaprika (csemege)
1 kk ételízesítő
A csülköt sóval, ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzzük. Egy, az előírás szerint beáztatott római tál aljára, egy kevés zsírt kenünk, majd a megtisztított, felkarikázott burgonyát beletesszük és megsózzuk. Erre jön a megfőtt, felkockázott csülök. A lehéjazott, apróra vágott hagymát, a maradék zsíron megdinszteljük. A ledörzsölt, felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot beletesszük, majd átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük. A ragut a húsra öntjük, az edényt a tetejével befedjük. Sütőbe toljuk és a csülköt, kb. 1 órán át sütjük. A tejfölt a borral összekeverjük és a rakottasra öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal. Ezután már tető nélkül, készre sütjük.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.