Cukkini lekvár

Hozzávalók

1 csomag vaníliás cukor

30 dkg cukor

2 darab citrom

1 kg cukkini

1 marék bazsalikom levél

1 doboz madársaláta

Leírás

A cukkinit a citrommal főzöm, 1,5 óráig. Kevergetni alig kell, mert nem ég oda. Ezután beleteszem a cukrot, a vaníliás cukrot és tovább főzöm, de most már kevergetve. Hozzáadom a zöldfűszereket is, hogy szép színe legyen. Addig főzöm, míg se túl sűrű, se túl híg nem lesz. Üvegekbe rakom, majd száraz gőzbe teszem, amíg teljesen ki nem hűlt. Ez a lekvár nagyon illik linzer karikák töltéséhez, palacsinta töltéséhez pedig egyenesen fenséges. Mindkét esetben elég csak porcukorral megszórni, hogy az íze érezhető legyen.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4