Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 dl tej

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 dl tejszín

2 darab tojás sárgája

1 marék zsemlemorzsa

20 dkg reszelt sajt

10 dkg Rama margarin

1 csipet szerecsendió

1 fej karfiol

8 szelet karaj

10 dkg átszitált liszt

Leírás

A húst enyhén kiklopfoljuk, lisztben átforgatjuk és kevés olajban megsütjük. A karfiolokat rózsáira szedjük és átmossuk. Elkészítjük a mártást: A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet hozzáöntjük. Átforraljuk, sózzuk és szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. Azt követően hozzáöntjük a tejszínt és az elkevert tojássárgáját hozzáöntjük, majd elkeverjük. A tepsi aljára öntünk egy keveset a mártásból, majd rátesszük a kisütött hússzeleteket. Ráhelyezzük a karfiolrózsákat, majd leöntjük az egészet a mártással. Rászórjuk a reszelt sajtot és a tetejére zsemlemorzsát. Közepes hőfokon, a sütőben pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3