Receptek Előételek Hideg előételek Édes házi granola kókuszolajjal

Hozzávalók

2 csésze zabpehely

1 csésze aszalt gyümölcs (és diófélék)

1 csésze magvak

1 tk fahéj

1 csipet szerecsendió

4 kanál kókuszolaj

4 kanál méz

Leírás

A granola egy kiváló alternatíva reggelire. Próbálja ki a csokoládés változatot is! Sőt, nemcsak magunknak, hanem a gyerekeknek is bátran csomagolhatjuk az iskolába.

Elkészítés

1

Helyezzük a sütőpapírt a sütőlapra, oszlassuk el rajta a zabpelyhet és a magvakat. Készítsük elő a dióféléket és a szárított gyümölcsöket, de ezeket csak később adjuk hozzá, hogy ne égjenek meg. Az olvasztott kókuszolajat keverjük össze fahéjjal és őrölt szerecsendióval.

2

Szórjuk meg a zabpehely és a magvak keverékét kókuszolajjal, fűszerekkel, és alaposan keverjük össze. Süssük 150 fokon kb. 15 percig. Sütés közben kevergessük, hogy minden része egyenletesen süljön. Adjuk hozzá a dióféléket és a szárított gyümölcsöt a már megsült alaphoz, majd alaposan

3

Tálaláskor keverjük össze, öntsünk rá mézet és tálaljuk joghurttal vagy házi gyümölcsös ételekkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4