Receptek Desszertek Sütést igénylő Epertorta joghurtkrémmel

Hozzávalók

15 dkg liszt

4 kanál cukor

7 dkg vaj

1 dl tejszín

12 lap zselatin

½ tk citrom héja (reszelt)

50 dkg eper (friss vagy fagyasztott)

10 dkg lekvár (eperlekvár)

4,5 dl joghurt

4 kanál maracujalé

3 dl növényi tejszín (kemény habbá)

Leírás

A lisztet, 1 evőkanál cukorral, a vajjal és 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük és 30 percig, hideg helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát. Sütőpapírt teszünk rá és megszórjuk száraz borsóval. A sütőben, kb. 20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromhéjjal és 3 evőkanál cukorral. A maracujalevet kissé felmelegítjük, a zselatint feloldjuk benne és a joghurthoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk (a fagyasztott gyümölcsöket fagyottan használjuk fel). A tortát megrakjuk az eper kétharmadával, ráöntjük a joghurtos krémet és elsimítjuk. A megszilárdulásig, kb. 30 percre, hűtőszekrénybe tesszük. A lekvárt szitán áttörjük, felmelegítjük és óvatosan a joghurtkrémre simítjuk. Még 10 percre, visszatesszük a hűtőbe, majd a maradék gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4