A húst előkészítem, sózom és borsózom, majd hagyom állni egy fél órát. Amíg a hús érik, elkészítem a...
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 darab csirkemellfilé (csíkokra vágva)
1 darab citrom
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 csipet őrölt fahéj
4 kanál méz
40 dkg gyümölcs (meggy, szeder, málna)
A húst előkészítem, sózom és borsózom, majd hagyom állni egy fél órát. Amíg a hús érik, elkészítem a gyümölcs ragut. Egy teflon edénybe teszem a gyümölcsöket, ráreszelem a jól megmosott citromhéját és a kifacsart levét, így kezdem párolni. Nemsokára ráöntöm a mézet (ha valaki nagyon édesen szereti, még egy kanál cukrot tehet bele), de el is maradhat. Így párolom, kb. 15-20 percet, takarék lángon. Ezzel kész a ragu. Elkészítem a párolt rizst. Amíg a rizs párolódik (letakarva a saját gőzében), addig a húst, egy kis olívaolajon kisütöm. Maximum 5-10 perc, majd hozzákeverem a gyümölcsraguhoz. Nincs más hátra, mint a tálalás. Jó étvágyat!
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.