A tésztához, 5 tojásos vizes piskótát készítünk, amit 26-cm-es tortaformában megsütünk. A meggykom...
1 kanál vaníliás cukor
5 kanál cukor
½ l tejszín
5 kanál porcukor
1 kanál őrölt fahéj
1 darab Piskóta
2 üveg meggybefőtt
2 csomag pudingpor
A tésztához, 5 tojásos vizes piskótát készítünk, amit 26-cm-es tortaformában megsütünk. A meggykompót levét fahéjjal, 5 evőkanál kristálycukorral felforraljuk, a kevés vízzel elkevert pudingporral besűrítjük. Amikor kihűlt, beletesszük a leszűrt meggyet. A tejszínhez 1 vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot teszünk, majd robotgéppel felverjük. A piskótát három részre vágjuk, a meggy felét rákenjük az alsó lapra, majd a tejszín egy részét. Rátesszük a következő lapot, majd a meggy másik felét és egy kicsi tejszínt. Annyi tejszínt hagyjunk, hogy a torta külsejét bevonhassuk vele. Díszíthetjük meggyel, vagy akár kakaóporral megszórva is.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.