Receptek Levesek Grízgaluska levesbetét

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 darab Tesco Finest friss tojás

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

20 dkg búzadara

1 csipet ételízesítő

Leírás

A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és annyi búzadarát, hogy híg, lágy masszát kapjunk. Egy- két órát hagyjuk pihenni, hogy a búzadara megszívja magát, be fog sűrűsödni. Ha híg állapotúra keverjük be, akkor nem lesz kemény grízgaluskánk! Fontos, hogy a végleges állagát az állás idő végére érje el, akkor lesz remegős, laza. A sózástól kemény marad, nehezen fő meg, elég az ízes levesben főzni. A fővésben lévő levesbe szaggatjuk, lassú tűzön megfőzzük, ellenőrizzük a közepét, hogy átfőtt-e. Kiszűrjük a levesből, mert felszívja a maradékot, állás közben.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4