Receptek Főételek Húsos ételek Hajdúsági tokány

Hozzávalók

1 pohár tejföl

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 kk kömény

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 csipet petrezselyem

20 dkg vegyes zöldség

1 kanál pirospaprika

40 dkg savanyú káposzta

40 dkg sertés lapocka

Leírás

A sertéshúst felaprózzuk a vöröshagymával együtt. A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és így 10-12 percig sütjük. Ekkor kevés pirospaprikát és 1 dl vizet adunk hozzá. sózzuk, beletesszük az összepréselt fokhagymát, és így tovább pároljuk. Eközben feldaraboljuk a savanyúkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, beletesszük a zöldségeket is a lábosba. Amikor minden puhára főtt, behabarjuk a tejföllel, rászórjuk a felaprózott petrezselymet. Végül galuskával kínáljuk az ételt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4