Receptek Desszertek Sütést igénylő Húsvéti fonott kalács
Hozzávalók
3 csésze liszt (plusz 1/4)
1 csésze meleg víz
¼ csésze növényi olaj
4 kanál cukor
½ tk
1 tk élesztő (száraz)
1 darab tojás
Elkészítés
1
Az ¼ csésze liszt és a tojás kivételével minden hozzávalót keverjünk össze, majd tegyünk zárható zacskóba.
2
Zárjuk le a zacskót.
3
Nyomkodjuk át a zacskó tartalmát.
4
Tegyük meleg vízbe, majd hagyjuk kelni 30 percig.
5
Nyissuk ki a zacskót, öntsünk bele ¼ csésze lisztet.
6
Zárjuk le a zacskót, majd újból nyomkodjuk össze.
7
Hagyjuk kelni egy órán át.
8
Vegyük ki a tésztát a zacskóból, osszuk három egyenlő részre.
9
Gyúrjunk hengert mindhárom részből.
10
Fonjuk össze a három részt.
11
Tegyük egy tepsire, kenjük meg tojással és szórjunk rá mákot.
12
Süssük 150 °C-on 40 percig.
13
Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4