Receptek Desszertek Sütést igénylő Illatos narancsos-csokoládés sütemény
Hozzávalók
250 g tönkölyliszt
2 tk sütőpor
2 kanál kakaó
150 g cukor
4 darab tojás
100 ml napraforgó étolaj
1 darab narancs leve
1 marék narancs (cukrozott)
1 darab narancs (nagyobb)
100 g étcsokoládé
Leírás

Zuzana Pavelková Šafářová, táplálkozási tanácsadó: „A fehér liszt legegészségesebb alternatívája a tönköly. Ez a búza ősi nemesítetlen fajtája, mely ételeinknek érdekes mogyoróízt ad. Szenteljen figyelmet a csokoládénak is – a minőségi csoki biztosan jobb, mint az olcsó és magas zsírtartalmú. Ha egészségesen táplálkozik, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, eleget mozog, az ésszerű mértéket betartva lelkiismeretfurdalás nélkül torkoskodhat.“

Elkészítés
1
Szedjük darabokra a narancsot, a csokoládét törjük kis részekre.
2
Verjük fel a tojást és a cukrot, adjunk hozzá olajat és narancslevet.
3
Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a felvert keveréket.
4
A tészta felét tegyük egy sütőformába.
5
Adjuk hozzá a cukrozott és a friss narancsot is, valamint a csokoládét.
6
A maradék csokoládét tegyük a tészta másik felébe, majd ezt is öntsük a sütőformába.
7
Kanállal kicsit kavargassuk meg, hogy "mintás" legyen.
8
Süssük 180 °C-on 40 percig. (10 perc után vegyük le a hőmérsékletet 170 °C-ra.)
9
Tipp: Miután elkészült, tehetünk még a tetejére narancsot vagy narancslekvárt.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4