Receptek Desszertek Sütést igénylő Kakaós csiga (vaníliás)

Hozzávalók

3 dl tej

3 darab tojás sárgája

3 kanál kakaó (töltelék)

15 dkg porcukor

15 dkg margarin (olvasztva)

3 g élesztő

1 tasak vanília

70 dkg átszitált liszt

Leírás

Az élesztőt, a 1 dl tejben, kis cukorral felfuttatom. A hozzávalókat összekeverem úgy, hogy a legvégén a margarint keverem hozzá, majd dagasztom.(Nekem elég sűrű, könnyen kezelhető tészta lett, amihez a nyújtásnál nem kellett plusz lisztet használnom.) Kb. fél óra múlva két részre veszem, vékonyra nyújtom, megkenem olvasztott margarinnal, majd bőven megszórom kakaó és cukor keverékével. Szorosan feltekerem és éles késsel, 1,5-2 cm-es részekre szeletelem. A csigák oldalát margarinnal kenem meg, a tetejét tojássárgás-vanília cukros tejjel locsolom meg sütés előtt és sütés végén.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4