Receptek Desszertek Sütést igénylő Kakukkfűves burgonya leves

Hozzávalók

fokhagyma

30 dkg burgonya

5 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 dl tejszín

1 fej hagyma

1 csipet kakukkfű

1 l húslé

Leírás

A hagymát megpucoljuk, majd félfőre (félbe, majd szeletekre) vágjuk. Takarék lángon vajon, vagy olajon (lehet olíva is) megdinszteljük. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a már kész hagymára tesszük, majd megszórjuk a liszttel. Picit átforgatjuk, majd fokozatosan adagoljuk bele a folyadék 3/4 részét. Beletesszük a kockára vágott krumplit, majd annyi vízzel, vagy húslevessel öntjük fel, hogy a krumplit ellepje. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, beletesszük a fűszereket (kakukkfüvet picit elmorzsolva). Alaposan leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4