Receptek Főételek Húsos ételek Kolozsvári rakott káposzta

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 dl tejföl

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

20 dkg rizs

1 csipet majoranna

1 csipet babérlevél

1 csipet pirospaprika

1 csipet ételízesítő

35 dkg darált hús

60 dkg savanyú káposzta

10 dkg kolbász

Leírás

Az edény aljára olajat teszünk, majd megmelegítjük. Beleteszünk apró káposztát, majd fedő alatt sárgára és puhára pároljuk. A rizst megfőzzük. A darált húst addig pároljuk sóval és borssal, amíg el nem fövi a saját levét. A rizst összekeverjük a darált hússal. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Soronként rakjuk le a párolt káposztát, a darált húst és a vékony karikára vágott, füstölt kolbászt. Ezeket a sorokat megismételjük, kétszer-háromszor. A tetejét tejföllel leöntve, előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4