Sós tarkedli, mint főétel ajánlott gyermekeknek 7 hónapos kortól.
1 csésze vörös lencse
2 marék bébispenót
1 gerezd fokhagyma (Egy évesnél idősebb gyerekeknek.)
víz (1/3 csésze)
2 kanál tönköly búza liszt
egész kömény (teáskanál)
1 csipet kurkuma
só
1. A lencsét megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük vízzel és körülbelül 15 – 20 percig főzzük. Leöntjük róla a vizet.
2. Az összes hozzávalót a spenót kivételével mixerben lágy, félig folyékony állagúra mixeljük. Egy kevés vizet teszünk hozzá, ha nagyon sűrű.
3. A spenótleveleket vékony csíkokra vágjuk és óvatosan a tésztához keverjük.
4. Mindkét oldalát körülbelül 2 percig sütjük, mint a tarkedlit.
5. Joghurttal vagy dippel tálaljuk főételként, illetve zöldség mellé körítésként.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.