Receptek Desszertek Sütés nélküli Madártej vanília rúddal

Hozzávalók

6 darab Tesco Finest friss tojás

1 kanál liszt

1,5 l tej

15 dkg cukor

1 rúd vanília

Leírás

Öntsük a tejet egy nagy fazékba, tegyük bele a késsel felhasított vaníliarudat, majd forraljuk fel. Közben a tojásokat válasszuk szét (a sárgájákat egyelőre tegyük félre, egy kis tálba). A fehérjékből 5 dkg cukorral verjünk, a robotgép segítségével, kemény habot. Ha forró a tej, állítsuk takarékra alatta a lángot és egy evőkanállal, szaggassunk a hab feléből, nagy galuskákat a tejbe. Kb. 3 perc után, óvatosan fordítsuk meg őket és ugyanennyi idő alatt, főzzük meg a másik felüket is. Ha készek, szűrőkanállal szedjük ki őket, egymás mellé egy nagy tálba, majd főzzük meg a hab másik feléből is a galuskákat. (Ha egyszerre tennénk a tejbe a teljes mennyiséget, összeragadnának a galuskák.) A tejbe, tegyük bele a maradék cukrot. A sárgájákat keverjük el a tálkában, a liszttel, majd hígítsuk fel néhány kanál meleg tejjel. Végül, folyamatos kavarás mellett, lassan csorgassuk hozzá ezt a keveréket, a lábosban levő tejhez. Kevergetve főzzük, amíg a tej kissé besűrűsödik. Ha kész van, halásszuk ki belőle a vaníliarudat. A vaníliaszószt öntsük bele egy nagy tálba és óvatosan helyezzük rá a habgaluskákat. Ha már nem forró, tegyük be egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4