Receptek Levesek Mandulás fokhagymaleves

Hozzávalók

6 gerezd fokhagyma

2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

2 darab húsleveskocka

2 dl tejszín

2 szelet kenyér (kb. 10 dkg, bármilyen fajta)

½ dl fehérbor (száraz)

4 dkg mandula (fehér, tisztított)

1 darab zöldpaprika (csípős)

snidling

Leírás

A kenyeret kockákra vágjuk és a forró olajon megpirítjuk. A mandulát durvára törjük. Egy fazékba tesszük a pirított kenyeret, hozzáadjuk a mandulát és az összezúzott fokhagymát. Hét deci forrásban lévő vízzel felöntjük, hozzátesszük a húsleveskockát és beleöntjük a bort. Néhány percig főzzük, majd megszórjuk az apróra vágott snidlinggel és a felkarikázott, csípős paprikával. (Kihagyható.) Sóval, borssal ízesítem, tejszínnel elkeverem és leveses csészékben, forrón tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4