Receptek Levesek Mazsolás gyümölcsös leves

Hozzávalók

4 dl tej

1 kanál cukor

1 darab alma (kocka)

2 darab tojás sárgája

1 darab vanília

1 doboz magozott meggybefőtt

1 kanál átszitált liszt

1 doboz ananász befőtt

Leírás

A tejet feltesszük főni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva, a felforralt tejhez adjuk. A maradék cukrot is beletesszük. Közben, a rizst külön megfőzzük vízben és a felforralt, híg, krémszerű masszához keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk és belekeverjük a gyümölcsöket. Ha kihűlt, ízlés szerint citrom, vagy narancshéj reszelékkel és gyümölcsdarabokkal is dúsíthatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4