Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 kanál liszt

25 dkg cukor

4 dl tejföl

1 darab citrom (leve)

2 csipet fahéj

1 kg meggy

2 csomag pudingpor

Leírás

A meggyet megmossuk, kimagoljuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, csipet sót, 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztet a tejfölhöz adjuk, simára keverjük. A meggyet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a habarást, majd a tűzre visszatéve, állandóan kevergetve besűrítjük (3 perc). Így elég sűrű a szósz, aki hígabban szereti, 1 pudingport (vagy fele mennyiségű lisztet) adjon csak hozzá. Elég nagy adag, bár mi vegetáriánusok vagyunk, s krumplipürével/rizzsel esszük. Aki húst is készít, annak elég fél adaggal próbálkozni (3 főre).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4