Receptek Gyerekmenü Főételek Nektarin lekvár naranccsal

Hozzávalók

30 dkg cukor

1 darab citrom

2 kh őrölt fahéj

8 darab narancs

1 kh szalicil

5 darab nektarin

Leírás

A narancsokat kefével, erősen átdörzsöljük, majd hideg vízben, 3 napon át áztatjuk. A vizet naponta cseréljük. Az így előkészített, tiszta narancsokból, 4 db héját vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér szivacsos részből, ne kerüljön bele semmi, különben keserű lesz a lekvár. A többit is megtisztítjuk, eltávolítjuk a gerezdek közötti hártyákat is. A gyümölcshúst lábosba tesszük, hozzáadjuk a vékony csíkokra felszeletelt narancshéjat és 20 percen át főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott nektarinokat (meghámozni nem szükséges) és további 20 percig főzzük. Amikor már sűrűsödik a massza, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, ízesítjük a citromlével, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és további 20 perc alatt, készre főzzük. Alaposan tisztára mosott, előmelegített üvegekbe töltjük a még forró lekvárt. A tetejükre késhegynyi szalicilt szórunk és száraz dunsztban kihűtjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4