Hozzávalók

55 dkg liszt

2 darab tojás sárgája

15 dkg porcukor

30 dkg sütőmargarin

1 kk szódabikarbóna

10 dkg méz

½ csomag fűszerkeverék

1 darab tojásfehérje

Leírás

A lisztet egy tálba tesszük, majd belemorzsoljuk a margarint. A többi hozzávalóval együtt, határozottan összegyúrjuk. A kész tésztát 3 órán át pihentetjük, majd kissé átgyúrjuk. Kinyújtjuk 3 mm vastagra, és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon sütjük, úgy 5-6 percig. Kihűlés után díszíthetjük, de azonnal fogyasztható. A díszítéshez, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot kanalanként hozzákeverjük. Elektromos habverővel keverjük addig, amíg a porcukor szemcséit már nem érezzük, ez úgy 15-20 perc. Keverés közben, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele, ettől fényesebb lesz a máz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4