Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 darab Tesco Finest friss tojás

20 dkg liszt

5 dl tej

5 dkg vaj

2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

3 darab alma

1 kanál porcukor

2 kanál kristálycukor

1 csipet fahéj

Leírás

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén beleforgatjuk a reszelt almát. Lefóliázva a hűtőbe tesszük, kb. 2 órára. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk, és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt, kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával, a tészta és az alma egyenletes elterítésében. Közepesnél kicsit magasabb lángon, mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk, és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből, 9 db vastag palacsinta lett.) Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt, feltekerni nem igazán lehet.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4