Receptek Levesek Palócleves kaporral

Hozzávalók

1 pohár tejföl

50 dkg burgonya

1 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 szál sárgarépa

1 fej hagyma

30 dkg sertéscomb

1 szál fehérrépa

50 dkg zöldbab

1 csokor kapor

Leírás

A húst vágd kockákra és egy fej hagymával, zsiradékon pirítsd meg. Szórd rá az egész borsot és köményt. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel vízzel és hagyd félig megfőni. Ekkor sózd meg és főzd tovább. Ha már a hús majdnem puha, add hozzá a répát, a gyökeret (én csak hasábra vágva teszem bele), tedd hozzá a kockákra vágott krumplit és a zöldbabot (használhatsz fagyasztottat is, mindenképpen felaprítva add az ételhez), illetve tegyél még bele kaprot. Amikor teljesen megfőtt a hús, adj hozzá még annyi sót, amennyit igényel és tejföllel engedd fel. Én az elfőtt víz pótlására szánt vízzel keverem el a tejfölt és azt adom hozzá. Lisztet nem teszek bele, elég sűrű lesz anélkül is. Jó étvágyat hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4