Receptek Levesek Pikáns sajtleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kanál liszt

4 dl tejföl

5 dkg sajt

1 darab zsemle

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 darab leveskocka

1 csokor petrezselyemzöld

½ mk fehérbors (törött)

1 kh szerecsendió

1 mk curry

Leírás

7 dl vizet fazékba öntünk. Beletesszük mindkét leveskockát és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel, simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt és folytonos keverés közben, legalább 5 percig forraljuk. Ezután a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverjük, de már nem forraljuk tovább. A tűzről lehúzzuk és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A zsemlét apró kockákra vágjuk és a sütőben, szárazon megpirítjuk. Négy adagra osztjuk és a megmaradt, ugyancsak négy részre osztott, reszelt sajttal együtt, leveses csészékbe tesszük. Tálaláskor, a forró leves mellé, kínálunk sajtos zsemlekockákat. (Nemcsak tyúkhúsleveskockával készíthető, hanem maradék csontlevesből, vagy húslevesből, esetleg leszűrt zöldséglevesből is megfelelő.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4