Receptek Levesek Raguleves húsgolyóval

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

1 kanál liszt

2 dl tejföl

10 dkg burgonya

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

15 dkg sárgarépa

1 darab citrom

1 fej hagyma

1 csipet tárkony

15 dkg zeller

1 csipet ételízesítő

30 dkg darált hús

Leírás

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Folyamatos kevergetés közben, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával. Vigyázunk, hogy meg ne égjen, majd egy kis vízzel felöntjük. A zöldségeket kockára vágjuk és a lepirított hagymán, picit pároljuk őket, majd felöntjük, körülbelül 1 liter vízzel. Öt perc forrás után, a burgonyát is beletesszük. Kevés cukorral és sóval ízesítjük. A darált húst tojással, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal összekeverjük. Apró gombócokat formázunk a masszából, majd félretesszük. Amikor félig megfőttek a zöldségek a levesben, akkor adjuk hozzá a húsgombócokat és készre főzzük őket. Citromlével beállítjuk az ízét. A tejfölt liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a leveshez adjuk és besűrítjük. Végül, megszórjuk tárkonnyal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4