Receptek Főételek Húsos ételek Rakott burgonya, provencei módra

Hozzávalók

4 gerezd fokhagyma

4 szem burgonya (nagyobb méretű)

1 darab újhagyma

1 fej lilahagyma

1 darab paprika

2 tk kakukkfű (őrölt)

2 tk majoranna (őrölt)

2 tk bazsalikom (őrölt)

2 tk rozmaring (őrölt)

500 ml paradicsomszósz

150 g vörösbab (konzerv)

2 tk zsálya (őrölt de mindezt helyettesíthetjük provence-i fűs)

100 g hús (füstölt vagy néhány szelet bacon)

100 g juhsajt (kihagyható)

1 tk Tabasco szósz

1 kanál Worcester szósz

Leírás

1. Felkarikázzuk a burgonyát és a cukkinit. A cukkinit besózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk. 2. Felkarikázzuk a hagymát és az olívaolajon a hússal megpirítjuk. 3. A paradicsomszószt ízesítjük a fűszerekkel, szószokkal, sóval. 4. Egy porcelán-, vagy cseréptál aljára tesszük a burgonyát, a levétől kinyomkodott cukkinit, a babot, a durvára darabolt fokhagymát, a pirított húst a hagymával, a felkarikázott paprikát és az újhagymát, majd leöntjük paradicsomszósszal. (Ha kevésnek érezzük a szószt, egy keveset még, ízesítés nélkül utána tölthetünk). 5. Sütőbe, 220 fokon, 45 percig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul. 6. Kivesszük, rámorzsoljuk a juhsajtot, megszórjuk parmezánnal és a sütőbe visszatolva megpirítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4