Receptek Főételek Húsos ételek Rakott krumpli borsikafűvel

Hozzávalók

3 pohár tejföl

25 dkg sajt

1 kg burgonya

3 darab hagyma

½ kg pulykahús (pulykamell)

Leírás

A burgonyát héjasan sós vízben feltesszük főni. Közben a husit vékony csíkokra felszeljük, majd vaj és olivaolaj keveréken enyhén megpirítjuk sózzuk, fűszerezzük, továbbá a hagymát meghámozzuk, valamint a pohár tejfölöket egy edénybe összekeverjük. Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk, majd vékony szeletekre felszeljük. Egy tűzálló tálba egy sor burgonyát teszünk, majd egy sor husit, egy sor hagymát majd meglocsoljuk a tejföllel, valamint a tejszínnel. Addig rétegezzük míg az alapanyagok el nem fogynak. A legfelső réteg burgonya legyen, amit meglocsolunk szintén teljföllel és tejszínnel. A legtetejét pedig jól megszórjuk reszelt sajttal. Ha mindez megvan addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Nagyon finom csemege. Jó étvágyat mindenkinek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4