Az előkészített halszeleteket langyos tejbe áztatjuk, amibe sót, borsot, kakukkfüvet, vegetát és egy...
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 darab Tesco Finest friss tojás
3 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
20 dkg zsemlemorzsa
10 dkg átszitált liszt
1 kg Pangasius filé
Az előkészített halszeleteket langyos tejbe áztatjuk, amibe sót, borsot, kakukkfüvet, vegetát és egy kis fokhagymát keverünk el. A tejtől megpuhul, magába issza azt és selymes, különleges íze lesz tőle. Közben előkészítjük a panírt: tojást, lisztet és zsemlemorzsát, melybe szezámmagot keverhetünk. Bepanírozzuk a halszeleteket és bő olajban kisütjük. Frissen tálaljuk, köretként krumpli és rizs passzol hozzá. A pangasius egyszerű, kellemes, lágy ízű, gyorsan elkészíthető, szálkamentes, közkedvelt halfaj és még a hűtőnek sem lesz tengeri hal szaga. Emellett szép, fehér húsú, nem szárad ki könnyen.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.