Hozzávalók

4 dl tej

80 g cukor

2 dl tejszín

6 darab tojás sárgája

40 g porcukor

1 rúd vanília

4 darab zselatinlap (7 g)

4 kanál likőr (illatos Maraschino)

200 g ribizli

Leírás

A ribizlit összeturmixoljuk, leszűrjük, belekeverjük a porcukrot és a likőrt. A tejet, a hosszában felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd lefedjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, apránként hozzászűrjük a meleg tejet, majd forró vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve, besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről. A zselatinlapból kinyomkodjuk a vizet, a forró krémben olvadásig keverjük, majd kihűtjük. Amikor a krém dermedni kezd, kíméletesen hozzákeverjük, a kemény habbá vert tejszínt. Arányosan elosztva, 4 kehelybe töltjük. Lefedjük és legalább 3 órára behűtjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4