Hozzávalók

50 dkg liszt

1 dl tej (cukros)

2 dl tejföl

20 dkg sajt (fele a tetejére)

25 dkg vaj

1 kk köménymag

2 darab tojás sárgája

2,5 dkg élesztő

Leírás

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. Hajtogatjuk, majd félóránként, még kétszer hajtogatjuk. Ezután ujjnyi, kétujjnyi (ki hogy szereti, magasabb, vagy laposabb legyen) vastagra kinyújtjuk a tésztát és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét megkenjük a megmaradt két tojás fehérjével és rászórjuk a maradék reszelt sajtot és köménymagot. Forró sütőben, szép aranysárgára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4