Receptek Előételek Hideg előételek Sós-mandulás kenyér

Hozzávalók

2 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (+1 csipet)

¾ kg liszt

¼ l víz

1 dl tejföl

100 g vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

5 dkg reszelt parmezán

3 darab tojás sárgája (+1 db a kenéshez)

1 darab élesztő

10 dkg mandula

Leírás

A lisztet egy munkalapra helyezzük. A közepét kinyomjuk és ebbe tesszük a sót, tojássárgáját, élesztőt, tejfölt, sajtot és a vizet. A vajat vékony szeletekre vágjuk, majd a tésztába gyúrjuk, addig amíg sima tésztát nem kapunk. Beleszórjuk a szeletelt mandulát és lazára dolgozzuk. Vajazott, lisztezett formába rakjuk és 50 percig kelesztjük, majd lekenjük a tojással és megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben, 160 fokon megsütjük, 40 perc alatt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4