Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 darab Tesco Finest friss tojás

10 dkg liszt

10 dkg porcukor

5 dkg kristálycukor

1 darab lime (reszelt héja)

1 darab citrom héja

1 rúd vanília (kikapart magja)

10 dkg zsemlemorzsa

50 dkg tehéntúró

25 dkg málna (fagyasztott is lehet)

Leírás

A túrót alaposan összedolgozzuk a cukorral, a reszelt lime- és citromhéjjal, a tojások sárgájával, valamint a liszttel. Legvégül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját és annyi morzsát, hogy a massza galuskasűrűségű legyen. Tíz percet pihentetjük a tésztát, majd nem túl forró olajban kisütjük. Kanál segítségével nagyobb galuska-, vagy pogácsaformákat nyesünk le a tésztából és az olajba tesszük. Ha már barnul, megfordítjuk és a másik oldalát is barnára sütjük. A málnát a cukorral felfőzzük és sűrű lyukú szitán átpasszírozzuk, a fánk mellé kínáljuk. A cukorral meghintett túrófánkot és a mártást is melegen, vagy langyosan kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4