A sertészsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva, megszórjuk a pirospaprik...
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 pohár tejföl
5 gerezd fokhagyma
30 dkg vöröshagyma
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
3 dkg zsír (sertés)
1 kg savanyú káposzta
0,6 kg sertéshús (lapocka)
A sertészsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva, megszórjuk a pirospaprikával és a fűszerekkel. A kisebb kockákra vágott sertéscombot és füstölt húst hozzákeverjük és kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk, közben óvatosan sózzuk, ügyelve arra, hogy a füstölt hús és majd a káposzta is sós. A félpuha húst beterítjük a káposztával, ha még szükséges fűszerekkel ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és készre főzzük. Mielőtt elkészülne simára kevert tejföllel behabarjuk.Tejföllel megöntözve tálaljuk.Friss péksütivel isteni finom.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.