Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes tészta tenger gyümölcseivel

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 csokor újhagyma

½ fej hagyma

1 dl fehérbor

½ csomag tészta (olasz spagetti vagy linguine)

1 szál zeller (angol)

2 dl főzőtejszín

25 dkg tenger gyümölcsei (fagyasztott)

Leírás

A tésztát megfőzzük sós forró vízben,hidegre hűtjük. Közben az olívaolajon megpirítjuk a felkarikázott újhagymát (kockára vágott hagymát), megtisztítjuk a fás részektől a zellerszárat, és apróra vágva a hagymához adjuk, majd felöntjük a borral, és kicsit megpároljuk (nem kell puhára, akkor finom, ha még roppanós). Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, 1-2 percig együtt forraljuk, majd felöntjük a tejszínnel, beforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, de ezekkel már nem forraljuk sokáig. A leszűrt tésztát elkeverjük a mártással, a tányéron meghinthetjük még az apróra vágott zöldfűszerekkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4