Receptek Desszertek Sütést igénylő Tökéletes almás pite

Hozzávalók

50 dkg liszt

5 g sütőpor

25 dkg vaj

8 darab alma

2 darab tojás sárgája

15 dkg porcukor

1 csipet őrölt fahéj

3 kanál 20%-os tejföl

3 kanál barna cukor

10 dkg dió

2 darab tojásfehérje

Leírás

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és lereszeljük. A lereszelt almát megszórjuk három evőkanál nádcukorral, összekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a felkockázott, hideg vajat hozzáadjuk. Elmorzsoljuk a száraz hozzávalókat a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk a tésztát. Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjjal fűszerezzük, és a tojásfehérjéből vert kemény habbal összeforgatjuk. A tésztát két részre osztjuk, és a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és belefektetjük az egyik tésztalapot. A tésztát megszórjuk durvára darált dióval, és ráhalmozzuk az almát. Az almára tesszük a második tésztalapot, majd villával megszurkáljuk. Végül 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt barnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4