Receptek Levesek Tyúkhúsleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 szál sárgarépa

1 fej hagyma

35 dkg csirkemáj (+ zúza, szív vegyesen)

1 darab zeller

1 csipet ételízesítő

1 szál petrezselyemgyökér

1 darab karalábé

10 dkg levestészta

1 egész tyúk

Leírás

Egy fazékban vizet forralunk és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot, egészben, majd sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük és lassú tűzön főzzük. Addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen puha nem lesz. A fazekat levesszük a tűzről, a levest hagyjuk ülepedni, majd szűrjük le. Tanács: Mivel a tyúkhúst nem tálalják a leveshez, még mielőtt teljesen puhára főne, vegyük ki és szárnyas fűszerkeverékkel megszórva, egészben süssük meg. Tálalhatjuk második fogásként, vagy vendégváró, hideg sültként.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4