Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma

2 darab uborka

½ tk citromlé (friss)

500 g natúr joghurt

1 kanál kapor

1 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

Leírás

Egy nagy szűrőt béleljünk ki, tiszta, pamut konyharuhával, vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem érjen le az edény aljára. Kanalazzuk bele a joghurtot és néhány órára (akár egy éjszakára), tegyük lefedve a hűtőbe. Hagyjuk kicsöpögni a savót. (A joghurtból így kb. a fele mennyiség lesz!) Reszeljük le az uborkát (én a héját is lereszeltem, vele együtt), sózzuk le egy órára, majd jó alaposan csavarjuk ki a levét. A joghurtot, az uborkával keverjük össze, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, mentát, kaprot, citromlevet (esetleg borecetet), olívaolajat, borsot és jól dolgozzuk össze. Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérhessenek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4