Receptek Főételek Hal Vajban sült halszelet narancsmártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

10 dkg liszt

2 kanál cukor

1 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

5 dkg vaj

1 darab citrom

5 kanál tejszín

1 csipet őrölt fahéj

1 darab vanília

2 dl narancslé

4 darab narancs

2 kanál keményítő

80 dkg halfile

Leírás

A halfilét 3 ujjnyi darabokra vágjuk, sózzuk és citromlével bedörzsöljük, majd lisztben megforgatjuk. A narancsokat meghámozzuk és a húsát kockára vágjuk. Annyi narancslével rakjuk fel főni, hogy pont ellepje. Adunk hozzá vaníliát, cukrot, citromlevet és egy pici fahéjat. Teljesen szétfőzzük a narancsot, majd ha szétesett keményítővel sűrítjük és egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Újra kiforraljuk és néhány kanál tejszínnel, valamint vajjal tesszük bársonyossá a mártást. Az olívaolajat felmelegítjük és megsütjük benne a halszeleteket, 2-3 perc alatt. Köretnek rizst, rizottót is készíthetünk. Tálaláskor, vonjuk be a narancsmártással a halszeleteket.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4