Receptek Főételek Húsos ételek Vaníliás habgaluska

Hozzávalók

1 kanál liszt

1 csomag vaníliás cukor

6 kanál tejszín

4 darab tojás sárgája

9 dkg porcukor

3 dkg kristálycukor

1 rúd vanília

6 darab tojásfehérje

Leírás

A tejszínt a cukorral és a (hosszában) kettévágott vaníliával felforraljuk, majd félretesszük. A tojássárgáját 3 dkg porcukorral, valamint liszttel habosra keverjük. A maradék porcukorral, egy csipet sóval, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A forró tejszínben megfőzzük, a kanállal beleszaggatott habgaluskákat. Ha megfőttek, a tejszínt besűrítjük a kikevert tojássárgával. Üvegtálba rakjuk, és rárakjuk a habgaluskákat, majd hagyjuk kihűlni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4