Receptek Desszertek Sütést igénylő Zserbó szelet lekvárral

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

75 dkg liszt

2 dl tej

10 dkg cukor (+ a töltelékhez is)

40 dkg vaj

3 darab tojás sárgája

20 dkg étcsokoládé

3 dkg élesztő

40 dkg lekvár (sárgabarack)

½ dl rum

40 dkg darált dió

Leírás

Az élesztőt a tejben megkelesztjük. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd pihentetjük. Utána 4 részre osztjuk és kinyújtjuk. Egy tepsit kivajazunk és az egyik lapot az aljára fektetjük. Rátesszük a töltelék felét, majd a következő lapot. Erre jön a töltelék másik fele és végül a harmadik lap, majd a negyedik. Egy felvert tojással bekenjük a tészta tetejét. Villával megbökdössük, majd egy órán át pihentetjük. Utána újra megkenjük tojással és közepes hőmérsékleten, 40-45 percig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk és a tetejére kenjük. Téglalap alakúra vágjuk. Töltelék készítése: A diót összekeverjük a lekvárral és ízlés szerinti cukorral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4